Choď na obsah Choď na menu
 


3. 8. 2024

HONTfest 2024

Hontfest je kresťanský hudobný festival, ktorý sa každoročne koná koncom leta na amfiteátri v Dudinciach. Jeho cieľom je duchovne povzbudiť nielen ľudí z okolia Hontu, ale aj z celého Slovenska. Jedinečnosť festivalu spočíva v tom, že kvalitný kultúrny program spolu s diskusiami a všetkými atrakciami je k dispozícii zadarmo. Prísť tak môžu aj ľudia či rodiny, ktoré by si to inak dovoliť nemohli.

Tento rok sa koná už 7. ročník a celým programom sa nesie otázka „Máš nádej?“. Organizátori sa touto témou snažia poukázať na to, že napriek rozdeleniu v spoločnosti, strachu z klimatickej, ekonomickej krízy a vojen netreba vešať hlavu a strácať odvahu. V momentoch, kedy je láska k druhému pošľapávaná a naša viera môže visieť na vlásku, je našou odpoveďou NÁDEJ. Tá mení náš pohľad, verí v lepšiu budúcnosť a žiari v temnotách tohto času. 

Minulé ročníky navštívili mnohí slovenskí umelci – Sima Magušinová, Ego, kapela ESPÉ, Lamačské chvály, Timothy a mnohí iní. Aj tento rok si organizátori pripravili skvelý hudobný program na hlavnom pódiu. Pozvanie prijali S hudbou vesmírnou, Mária Podhradská, Dominika Gurbaľová, ESPÉ, Towmeot a Isaac Records. Okrem hudby sú pripravené zaujímavé diskusie v diskusnom stane, program pre deti a stánky s občerstvením. Samozrejme, nebude chýbať ani spovedná služba a novinkou je aj ponuka profesionálneho koučingu.

Organizátormi sú mladí ľudia z celého Slovenska, ktorých spojila túžba pracovať na veciach, ktoré majú zmysel a menia spoločnosť k lepšiemu. Títo mladí ľudia pracujú na dobrovoľnej báze a Hontfestu venujú svoj voľný čas v priebehu celého roka. 

Keďže celý program HONTfestu vrátane všetkých koncertov, diskusii, atrakcii pre deti (skákací hrad, lukostreľba, kreslenie na tvár, animačný tím) aj dospelých (profesionálny koučing, duchovný rozhovor, spoveď) je zadarmo, za pokrytie kompletných výdavkov  ďakujeme predovšetkým dobrodincom a ľuďom, ktorým je táto snaha sympatická.

Peniaze získané z tejto kampane použijeme na technické zabezpečenie festivalu – prenájom stagu, ozvučenia, osvetlenia a diskusného stanu. Menšiu časť peňazí by sme chceli použiť aj na stravu pre vyše 50 členný dobrovoľnícky tím. 

Získanie menšej než cieľovej sumy pre nás nie je problém, pretože vieme pokryť aj čiastočné ciele – 500e na stravu pre dobrovoľnícky tím, 1000e na prenájom diskusného stanu a 1500e na strechu stagu, osvetlenie a ozvučenie. 

V prípade získania väčšieho množstva  peňazí ich použijeme na zaplatenie atrakcií pre deti, vybavenie detského stanu (farby na tvár, hračky a pod.), grafické spracovanie a tlač propagačných materiálov, či občerstvenia do VIP stanu.

Ďakujeme, že aj Ty s nami tvoríš HONTfest!

 
Pre viac info pozrite stránku: www.hontfest.sk alebo facebook: https://www.facebook.com/HONTfestNavrat/
 
hontfest-2024.jpg